Zdravé potraviny, správna výživa, bezpečná kozmetika. Veľa sa o tom hovorí, každý to chce mať. V obchodoch máme na výber množstvo produktov, žiaľ, nie všetky sú pre nás najbezpečnejšie. Ak ti záleží na ochrane zdravia a chceš sa starať o to, aby potraviny, ktoré dennodenne konzumujeme či kozmetika, ktorú používame boli kvalitné a zdravotne nezávadné, tento študijný program je pre teba ako stvorený. Vďaka znalostiam hlavných právnych predpisov EÚ týkajúcich sa bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov si môžeš nájsť uplatnenie v štátnej správe SR alebo v podobných zahraničných inštitúciách.
Kvalite, bezpečnosti a nutričnej hodnote potravín porozumieme len na základe poznania ich vlastností, technologických procesov a faktorov ich vnútorného a vonkajšieho prostredia.
prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD. FCHPT STUVývoj nových druhov potravín je pre mňa výzvou a poslaním zároveň, pretože umožňuje prepojiť kvalitu a bezpečnosť s ich vlastnosťami prospešnými pre zdravie človeka.
Ing. Michaela Lauková, PhD. FCHPT STUBezpečné potraviny a kozmetika budú vašou doménou Bio, eko a bezpečnosť patria dnes k top trendom v spoločnosti, osobitne u Generácie Z. Horúcimi sú najmä v oblasti produktov každodennej spotreby – potravín, ktoré jeme a kozmetických výrobkov, ktoré si aplikujeme. Spojené sú s nimi mnohé otázky. Ktoré potraviny patria na pult a ktoré už nie? Sú …
Prečítaj si viac