Biotechnológia je mimoriadne dynamicky sa rozvíjajúca oblasť. Jej využiteľnosť je široká a výhody pre spoločnosť také presvedčivé, že v súčasnosti prakticky každé priemyselné odvetvie v nejakej forme využíva práve ju. Ako absolvent tohto študijného programu získaš kvalifikáciu a znalosti potrebné pre uplatnenie sa v širokej oblasti biotechnologického priemyslu a na vedeckú prácu vo výskumných ústavoch zameraných na biotechnológie a potravinárstvo. Zaradíš sa medzi tých, ktorí sú vyhľadávaní doma aj v zahraničí a hrajú kľúčovú úlohu pri vývoji nových efektívnych biotechnológií.
Študujem gény kvasiniek, ktoré sú tučné. Takéto kvasinky nám pomáhajú tvoriť vzácne látky z odpadových materiálov. Tieto látky sa následne používajú pri výrobe biopalív, liečiv, výživových doplnkov a iných produktov, na ktoré sme dnes v spoločnosti bežne zvyknutí.
Ing. Peter Gajdoš, PhD. FCHPT STUVznik vína je zložitá spleť jemných, navzájom spätých vzťahov a procesov. Spoznávať ich, rozleptať a pochopiť je výzva pre niekoľko generácií šikovných a hĺbavých vedcov mnohých špecializácií.
Ing. Katarína Furdíková, PhD. FCHPT STUPosúva svet vpred Súčasný stav spoločnosti, zdravia a životného prostredia stavia mnohé výzvy pred nastupujúce generácie vysokoškolákov a budúcich odborníkov. Nie je to len zabezpečenie zdravej racionálnej výživy ľudí, ale aj zmenšovanie environmentálnych problémov a zlepšovanie zdravia a kvality života. Vo všetkých týchto smeroch a prakticky v každom priemyselnom odvetví nachádzajú svoje uplatnenie nové biotechnológie. Či …
Prečítaj si viac